Contact

Close
Contact

Heading

Close X
Меню

Що означає маркування автомобілів Mercedes-Benz?

Концерн Mercedes-Benz рідко дає своїм автомобілям назви, а замість цього практикує розподіл машин за класами й використання цифрових індексів. Розібравшись із маркуванням, можна відразу отримувати основні дані про автомобіль, що особливо корисно під час вибору машини за оголошеннями.

Компанія Мерседес класи або сімейства автомобілів позначає буквами. При цьому її класифікація відрізняється від традиційної європейської системи. Класи Мерседес визначаються низкою критеріїв, основний з яких довжина. Крім того, клас автомобіля може давати уявлення про тип кузова, розміри моделі, позицію в табелі про ранги.

Класи Мерседес: розшифровка

А-Клас

Невеликі економічні автомобілі, які, попри компактний розмір, залишаються комфортними. Практичні моделі А-Класу відмінно підходять для поїздок містом, характеризуються невеликою витратою пального і помірною вартістю, завдяки чому вельми популярні серед молоді.

В-Клас

Моделі з кузовом хетчбек, для яких характерна збільшена база і деяка схожість з мінівенами. У 2011 році з'явилися автомобілі другого покоління з повним приводом 4MATIC. Вони приваблюють надійністю і безпекою, екологічністю і стильним дизайном. Дуже добре підходять для сімейних поїздок містом.

С-Клас

Елегантні авто в кузовах седан, універсал, спорт-купе та кабріолет. Можуть мати бензинові, дизельні або гібридні двигуни. Широко популярні моделі мають порівняно невисоку вартість.

CLK

Класи авто за буквами CLK - середньорозмірні автомобілі з кузовом купе – «легким і коротким», як випливає з назви. По суті, це своєрідне поєднання купе і кабріолета. Стильні тридверні спорткари мають потужний двигун і представлені всього двома поколіннями.

CL

Комфортні повнорозмірні автомобілі класу люкс з потужним двигуном і кузовом купе. Дводверні моделі представлені трьома поколіннями автомобілів.

С SPORTCOUPE

Формально це моделі С-Класу, але компанія позиціонує їх окремо. Являють собою тридверні купе зі стильним спортивним дизайном.

Е-Клас

Предстаницькі автомобілі елегантного дизайну, призначені для ділових людей, які цінують якість і комфорт. Вважаються одними з найпопулярніших моделей, що найкраще продаються. Можуть мати дизельний, бензиновий або гібридний двигун. Представлені в кузовах універсал, седан, кабріолет, купе. Оснащуються повним або заднім приводом.

S-Клас

Статусні автомобілі, маркування яких походить від німецького слова «Sonderklasse», що перекладається як "особливий". Їх вирізняють інноваційні технології, плавний хід, розкішний дизайн і найвищий комфорт. Просторий салон забезпечує зручне розміщення для пасажирів високого зросту.

SL

Легкі спортивні автомобілі преміумкласу. Кузов таких моделей визначають як купе-кабріолет. Це дводверні автомобілі зі знімним верхом - жорстким або складним тентовим.

SLK

Компактні люксові родстери з кузовом купе-кабріолет. У назві класу зашифровані основні характеристики автомобіля - спортивний, легкий, короткий. Родстери SLK стали першим масовим авто зі складним жорстким верхом.

M-Клас

Позашляховики міського типу - зручні середньорозмірні кросовери класу люкс. Автолюбителів приваблює потужний движок і стильний зовнішній вигляд цих моделей. Кросовери четвертого покоління можуть похвалитися гідравлічною підвіскою та оновленим дизайном.

G-Клас

Повнорозмірні люксові позашляховики, відомі як Гелендвагени. Спочатку вони проєктувалися для військових цілей, тому мають високу прохідність найскладнішими дорогами. Однак, як виявилося, їздити в них по місту не менш комфортно. Сьогодні G-Клас, як і раніше, високо цінується за надійність, практичність і зручність.

V-Клас

Мінівени зі зручним містким салоном і презентабельним дизайном. Сьогодні пропонуються в різних комплектаціях, мають посилений двигун і вдосконалені системи безпеки.

R-Клас

Багатоцільові автомобілі поєднують у собі характеристики позашляховика, універсала та мінівена. Можуть мати класичну колісну базу або подовжену. Позиціонуються як спортвени.

Цифрові індекси

Визначаючи класи машин за буквами, можна дізнатися габарити і тип кузова авто, а звертаючи увагу на цифри, які стоять поруч, - отримати інформацію про об'єм мотора в літрах.

Якщо після букв стоїть 3 цифри, необхідно поставити кому після першої з них, щоб дізнатися об'єм мотора в літрах. Наприклад, робочий об'єм двигуна автомобіля Mercedes SLK 320 становить 3,5 л. Однак можна знайти і деякі винятки: наприклад, у Mercedes С240 об'єм мотора становить 2,6 л, а не 2,4 л.

Якщо в маркуванні є лише 2 цифри, потрібно поставити кому між ними, щоб отримати робочий об'єм мотора. Прикладом може слугувати SL 60 AMG, об'єм двигуна якого - 6 л, а винятком - SL 55 AMG з об'ємом двигуна 5,4 л. У цьому разі об'єм мотора просто округлили, щоб отримати «красиву» цифру.

Як розшифровується AMG?

Букви AMG розшифровуються як Aufrecht Melcher Großaspach: перші два слова - це прізвища засновників, а третє - назва містечка, в якому розпочиналися роботи над гоночними двигунами. Однак за фактом автомобілі Mercedes, у назві яких є літери AMG, оснащуються спеціальним обладнанням для підвищення потужності та поліпшення керованості. Також для них характерне спеціальне оздоблення та унікальний спортивний дизайн. 

Що означає знак Мерседес?

DMG - у минулому материнська компанія нинішнього концерну Mercedes-Benz, яка колись існувала і спочатку займалася виробництвом двигунів для морських суден і авіаційного транспорту. Емблемою торгової марки стала трипроменева зірка, яка символізувала продукцію компанії для повітря, суші та води. Пізніше було зареєстровано зірку з чотирма променями, але фактично продовжує використовуватися трипроменева. Що стосується назви Mercedes, торговельну марку було так названо на честь дочки її засновника - члена правління DMG Еміля Еллінека.

Mercedes-Benz - це не просто трипроменева зірка в логотипі, а знак виняткової якості, справжня автомобільна розкіш, передові технології та комфорт під час перебування в автомобілі.