Contact

Close
Contact

Heading

Close X
Меню

Що позначають літери в індексах автомобілів Mercedes?

Автомобілі концерну Mercedes-Benz оснащуються заводським маркуванням, яке складається з буквених і цифрових індексів. У назвах часто можна побачити літери "W", "С", "М" та інші. У цій статті розглянемо, що конкретно вони позначають і яку корисну інформацію можуть дати автомобілісту.

Трохи історії

Німецький бренд Mercedes-Benz було засновано в 1926 році в результаті об'єднання двох автомобільних компаній — DMG і Benz&Cie. Нову марку було названо на честь дочки одного із засновників — підприємця Еміля Еллінека. Варто зазначити, що Мерседес (Mercedes) — навіть не ім'я, а домашнє прізвисько доньки, яке перекладається з сефардської мови як «грація, милосердя». Насправді дівчину звали Андріана Мануела Рамона, але вдома використовували ім'я Мерседес, тож Еміль Єллінек вибрав саме його.

Дуже скоро компанія Mercedes-Benz набула світової популярності, пропонуючи широкий модельний ряд якісних авто для різних сегментів ринку. Автомобілі бренду приваблюють високою надійністю, інноваційними технологіями, комфортом і стильним дизайном. Крім того, Mercedes-Benz був і залишається синонімом престижності, розкоші, високого статусу.

Літерне маркування тільки з першого погляду здається незрозумілим, але насправді розібратися в ньому дуже просто. 

v167

Значення буквених індексів

● Літера W в індексі - це перша буква слова «wagen», що перекладається з німецької як автомобіль і позначає базову лінійку моделей. Наприклад, індекс "W140" варто читати: "Автомобіль 140 серії".

● Аналогічним чином сформувався індекс двигуна Mercedes. Він позначається буквою "M" - першою буквою слова "Motor". Якщо ж індекс двигуна складається з двох букв OM, автомобіль працює на дизельному пальному ("OI Motor").

● W позначає базовий клас автомобілів, тому, наприклад, W140 може бути індексом як седана, так і універсала або купе. Річ у тім, що кузов у маркуванні Mercedes позначається окремими літерами. Тобто автомобіль з кузовом універсал сімейства 140 матиме індекс S140. В такому випадку S позначає клас автомобілів з кузовом універсал і розшифровується як "Station Wagon". Таким самим чином індекс автомобілів Mercedes з кузовом купе матиме С140, а з кузовом кабріолет - А140.

● Виробник використовує в маркуванні й інші літери, наприклад "V". Як правило, ця буква супроводжує назви авто з подовженим кузовом седан, наприклад, V124.

● Літера "F" і буквосполучення "VF" використовуються для шасі спеціального транспорту - лімузинів, автомобілів швидкої медичної допомоги, пожежних автомобілів та інших. Серії авто, що складаються тільки з родстера, позначаються індексами з буквою "R", наприклад, R230.

● Досить рідко можна побачити в індексах Mercedes букву "Х". Деякі автолюбителі вважають, що таким чином позначаються позашляховики, але насправді це не так. Буква Х використовується в маркуванні моделей, які створювалися на базі попередньої платформи. Наприклад, Mercedes класу GLC був розроблений на шасі авто GLE і відповідно маркується Х167 і W167.

● Найрідше в маркуванні зустрічається буква "Z", оскільки використовується для позначення рідкісного типу кузова - так званого спідстера. По суті, тільки один автомобіль позначається цією літерою - SLR Stirling Moss (Z199).

Кожна модель бренду оснащується індивідуальним індексом, який вказує на певні характеристики. Вивчивши значення букв, що використовуються для маркування, цілком реально за однією лише назвою визначати тип кузова, особливості двигуна та інші характеристики Mercedes.