Contact

Close
Contact

Heading

Close X
Меню

Огляд технології Mercedes-Benz: фари зовнішнього освітлення MULTIBEAM LED

Фари - обов’язковий елемент будь-якого автомобіля і важлива умова безпечних, комфортних, приємних поїздок. Інноваційні системи допомоги водієві INTELLIGENT DRIVE передбачають оптимально конфігуровані технології для кожного авто, а на додачу до неї виробник пропонує поліпшену оптику з розумними світлодіодами. У цій статті ми пропонуємо розібратися, як влаштована оптика MULTIBEAM LED від Mercedes-Benz.

Вдосконалені фари: удвічі більше світлодіодів

Технологія світлодіодних фар Multibeam LED Mercedes з'явилася у 2014 році в автомобілях класу CLS. Кожна передня фара оснащена 24 світлодіодами, які працюють у різних поєднаннях, створюючи оптимальний світловий потік. Така система найкращим чином освітлює дорогу, не допускаючи при цьому засліплення водіїв зустрічних машин. 

Удосконалена модифікація MULTIBEAM LED передбачає 84 світлодіоди в кожному ліхтарі, що підвищує безпеку поїздок в умовах поганої видимості. Дальність освітлення збільшилася з 485 до 600 м, а спеціальна камера дає змогу комп'ютеру виявляти попутні або зустрічні машини та вимикати певні секції освітлення, щоб не сліпити водіїв.

Цифрове управління

Електроніка MULTIBEAM LED розраховує найкращий сценарій освітлення дороги 100 разів на секунду. Спеціальні електронні блоки отримують дані з камери, встановленої за лобовим склом.

ADAPTIVE HIGH BEAM — технологія-асистент, яка забезпечує оптимальний варіант руху з дальнім світлом без ризику засліпити водіїв зустрічних машин. Якщо на дорозі з'являється зустрічний транспортний засіб, світлодіодний модуль частково вимикається, щоб запобігти засліпленню водіїв. Визначаючи рух автомобіля швидкісною дорогою, система адаптує роботу фар відповідним чином. 

Інноваційна система MULTIBEAM LED — це перша оптика з повністю електронними режимами ближнього та дальнього світла. Світлодіоди такої системи вимикаються або вмикаються без традиційних механізмів у фарах. Крім того, функція активного світлового потоку з цифровим керуванням створює покращене освітлення дороги за напрямком руху машини.

Mercedes benz GLE-SUV Phares MULTIBEAM LED

Режими для різних умов водіння

Світловий пучок змінюється автоматично, підлаштовуючись під час доби та ситуацію на дорозі.

У поєднанні з інтегрованою камерою і технологією COMAND ONLINE оптика може освітлювати дорогу превентивно. Наприклад, наступний поворот на шляху висвітлюється ще до того, як водій повертає кермо в потрібну сторону. Використовуючи дані з навігатора про майбутні перехрестя з круговим рухом, оптика освітлює дорогу розширеним потоком світла ще до того, як водій заїде на коло.

Необхідно відзначити ще такі режими:

1. Міські фари. Коли автомобіль їде на малій швидкості, фари висвітлюють затемнені тротуари та інші небезпечні ділянки розширеним потоком світла.

2. Для поганої погоди. Спеціально налаштований світловий потік під час опадів зменшує відблиски від мокрої дороги. Система вимикає певні світлодіоди, щоб не засліплювати водіїв зустрічних машин.

3. Розширена функція протитуманних фар. Активується на швидкості менше ніж 70 км/год, коли вмикається протитуманний задній ліхтар. З боку водія фару можна повернути на 8 градусів, опускаючи світловий потік. Це дає змогу краще освітлювати зовнішню частину дороги та мінімізувати засліплення власним світлом, відбитим від туману. Ця функція залишається увімкненою під час руху на швидкості до 100 км/год.

4. Привітальне підсвічування. Щойно розблокований автомобіль вітає водія оригінальним підсвічуванням. Спочатку фари блимають жовтими світлодіодами, а потім загоряється синій колір, підкреслюючи назву бренду Mercedes-Benz. Після цього оптика перемикається на біле освітлення.

Світлодіодні фари MULTIBEAM оперативно адаптуються до дорожніх умов, оптимально освітлюючи поле зору водія та забезпечуючи турботу про інших учасників руху.