Contact

Close
Contact

Heading

Close X
Меню

Як ще називають Mercedes-Benz G-Класу

Легендарний бренд Mercedes-Benz не потребує реклами - кожна модель демонструє прогресивні технологічні рішення і б’є на світовому ринку рекорди продаж. А найпрестижнішим автівкам у народі дають влучні прізвиська, які лише підвищують їхній рейтинг.

У цьому матеріалі розповімо про те, яку назву дали автомобілісти легендарному позашляховику Mercedes-Benz G-класу та чому, а також познайомимо вас з особливостями останніх версій цієї топової машини, вартої завзятих підкорювачів бездоріжжя.

Мерседес Гелендваген: як дослівно перекладається назва авто?

Самі розробники відповідну серію транспортних засобів називають не тільки G-клас, але й G-Wagen. Повне формулювання останнього варіанту звучить німецькою як Geländеwagen (в українській транскрипції - Гелендваген).

У перекладі слово Geländ означає «місцевість», а Wagen - "автомобіль". Таке найменування модельного ряду констатує, що його представники підходять для використання на будь-якій місцевості, незалежно від ландшафту та якості дорожнього покриття. Лінійка G-класупредставляє автомобілі максимально підвищеної прохідності, які в нас іменуються позашляховиками.

Враховуючи специфіку вітчизняних автошляхів, що переважно далекі від ідеалу, такі транспортні засоби посіли чільне місце на українському ринку, здобувши тут визнання і шану.

Нове "ім’я" культового німецького позашляховика в Україні

Наші автомобілісти дали відповідному "королю доріг" лагідне прізвисько "гелік". Хто став ініціатором цього прізвища, невідомо, проте воно поширилося на теренах країни настільки, що в побуті витіснило офіційну назву серії.

Можливо, причиною популяризації такої народної назви стала складність слова "Гелендваген" та прагнення зробити його більш легким у вимові і милозвучним, позитивно-емоційно забарвленим.

Відомі й деякі інші напівжартівливі прізвиська цього авто - його називають «гелею», а через сувору геометрію кузова ще "кубиком", "кіоском" і навіть "Малевичем".

Розвиток серії МВ Gelenvagen, актуальні моделі та їхні особливості

Датою випуску перших автівок G-класу від Mercedes-Benz став 1929 рік. Перша версія не нагадувала сучасну і близько: вона мала 2 передніх та 4 задніх колеса й викликала асоціації зі старими радянськими «полуторками».

Авто з класичною колісною формулою з’явилося на ринку лише 1979 року.

Зараз модельний ряд Мерседес Гелендвагенмістить понад 30 взірців. Найменш потужний його представник отримав двигун об’ємом 2,3 л та потужність близько 102 к.с., а найпотужніша версія має 6-літровий мотор потужністю 612 к.с.

Характеристики найбільш популярних сучасних моделей наводяться нижче.

Mercedes-Benz G-Wagen W463

Автомобіль вважається цивільним і має такі особливості:

  • преміальний рівень комфорту;
  • просторий салон;
  • надійність;
  • витривалість;
  • практичність експлуатації;
  • ідеальну прохідність - MB Gelenvagen W463 є професійним позашляховиком;
  • динамічність - машина захоплює швидким розгоном, незалежно від дорожніх умов.

Автомобілісти віддають належне солідному іміджу та харизмі такого "геліка", називаючи його іконою стилю.

Mercedes-Benz G-Wagen W460/W461

Аналог, випущений для військових та інших спецслужб. Ця модель вирізняється власною специфікою:

  • "суворий" дизайн - це Гелендваген без елементів декору;
  • вузький бампер та радіаторна решітка зі сталі;
  • наявність гумових обідків фар та розширювачів крил.

W460/W461є спецтехнікою, покупка якої для цивільної особи практично недоступна.

Фахівці вважають, що до типу Gelenwagen можна віднести й інші авто з написами на бортах "OFF-ROAD" або "4х4" - вони майже тотожні славнозвісному "кубику".